Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chakra
A chakra egy olyan energia, ami a ninjának nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jutsukat hajtsanak végre. (kivétel a tai-jutsu, mert ahhoz nem kell chakra.) Kizárásos alapon, tehát a Nin- és Gen-jutsukhoz illetve az örökölt képességkekhez kell chakra, amit megfelelően kell beosztani, hiszen nem töltődik újra ^^. A ninják kézjelekkel tudják befolyásolni a chakrájuk áramlását a testükben, így tudnak a vízen járni, felmászni a fára kéz nélkül stb.
A chakrának különböző fajtái vannak:

1. Alap chakra

Ez a legtöbbet használtt chakra a történetben. Kék színű, minél több van belőle egy ninjának, annál több jutsut tud alkalmazni.

2. Gyógyító chakra
Gyógyító chakrát a gyógyító ninják használnak, (ki gondolta volna? XD) ilyen például Tsunade, Sakura és Shizune is. Ez egy zöld színű chakra, ami segít az alkalmazójának, hogy meggyógyítson sérüléseket, sebeket. Használatához az ujjunkba kell gyűjteni a chakrát majd a seb fölé kell vinni kezünket, és ha képezve vagy még be is gyógyul az a seb. ;)
3. A Kyuubi chakrája
Ez egy olyan különleges típusa a chakráknak, hogy csak az ismeri akiben benne van a Kyuubi, és ez jelen esetben Naruto. Naruto azért tudja használni a Kyuubi chakráját, mert az bele van zárva a fiúba. Általában ez akkor szokott bekövetkezni, ha nagyon ideges lesz vagy kifogy az összes alap chakrája, ilyenkor piros lángcsóvák veszik körül Narutot.
4. Átokpecsét chakra
Ezt a chakra-fajtát sak az tudja használni, akit Orochimaru "megjelölt" (átokpecséttel...nem egyébbel XD), és szerencsésen túl is élte a szenvedéseket. Elég veszélyes ez a fajta chakra, hiszen az aki túl sokat használja Orochimaru szolgája lesz előbb-utóbb. Színe lilás-kékés körbeveszi a használóját, miután a pecsét eluralkodik a használón (bocs a szóismétlésért) a testén fekete csíkokat lehet észrevenni. Ezek a csíkok mindenkinél mások, de nagyon nagy erőt ad az átokpecsét tulajdonosának.
5. Kapuk chakrája
Egy (vagy több) chakra kapu kinyiyásával, nagy erőre lehet szert tenni, ám ez igen veszélyes is lehet, hiszen nagyon el lehet tőle fáradni. Használója így gyorsabb, erősebb lesz és képes lesz olyan támadásokra, amikre nem volt képes alap chakrával. Lee és Gai is így tesz szert erőre. Összesen 8 chakra kapu van.